Quality cup 2006Amsterdam,
1 november 2006 -De Interpolis Quality Cup voor de hoogst gewaardeerde inzending in het House of Quality is op de Horti Fair uitgereikt aan Gebr. M & C Steenpoorte uit Oosterland voor hun Skimmia japonica 'Thereza'. Onder de elf genomineerden was ook teler Leo van Orchideeënkwekerij Leo van der Helm uit Nootdorp.

Vroeger...

In 1996 teelde Leo van der Helm nog komkommers. In datzelfde gedenkwaardige jaar besloot hij een nieuwe kas te bouwen en schakelde over op de teelt van kleine groentegewassen als pakzooi, bleekselderij, sla en snijbonen. Dat leverde hem veel plezier, teeltkennis en plantgevoel op, maar de opbrengsten stonden niet in verhouding tot de vereiste inspanningen. Ook vormde de vrije energiemarkt volgens Leo een bedreiging voor deze teelten, die voornamelijk met hete lucht worden verwarmd.

In het najaar van 1999 deed zich een kans voor die Leo wel moest pakken. In dat jaar stopten zijn twee neven met hun cymbidiumbedrijf. Hij besloot de complete collectie over te nemen. Aan het einde van de winter in 2000 kwamen de eerste planten op zijn bedrijf. Slechts enkele maanden later wint Leo van der Helm als nieuwkomer de hoofdprijs op de Keukenhofparade voor zijn inzending van de kleinbloemige snijcymbidium 'Howard Robin'.